Srdcovka počtvrté! Nadace OKD pokračuje v podpoře aktivních zaměstnanců

4.12.2014

Ostrava – Svátek hornické patronky svaté Barbory odstartoval již čtvrtý ročník minigrantů Nadace OKD určených pro zaměstnance zřizovatelské společnosti OKD i dalších partnerských firem hornické nadace s názvem Srdcovka.

Mezi zaměstnanci dárců hornické nadace je mnoho aktivních lidí, kteří se ve svém volném čase a ve valné většině bez jakéhokoliv nároku na odměnu věnují nejrůznějším obecně prospěšným aktivitám. Díky Srdcovce Nadace OKD mohou i pro nadcházející rok o finanční podporu organizacím na jejich činnost. Stejně jako v letech předešlých i pro rok 2015 se bude výše možného finančního příspěvku pohybovat od 5 000 do 30 000 Kč. Žádosti je třeba do nadace doručit mezi 4. prosincem 2014 a 16. lednem 2015.

„Zaměstnanci žádají o příspěvek prostřednictvím organizace, v níž sami aktivně působí, a stávají se patrony daného projektu. Jsem ráda, že jsme mohli za krátkou historii Srdcovky podpořit již 157 projektů. Vážíme si všech, kteří nemyslí jen na sebe, a není jim lhostejný okolní svět. Kromě volnočasových aktivit zaměstnanci našich dárců nezištně pomáhají v organizacích, jejichž cílem je zpříjemnit a zkvalitnit život například seniorům nebo handicapovaným. A to si naši podporu jednoznačně zaslouží. Srdcovka ukazuje, že i díky zdánlivě malé částce lze díky aktivitě, úsilí a píli lidí dosáhnout velkých věcí, které činí život v hornickém regionu zase o něco příjemnější“ říká administrátorka Srdcovky Zuzana Macháčková.

Jednoduchá žádost i praktické informace jsou ke stažení na webových stránkách www.nadaceokd.cz. Všem zájemcům je po celou dobu trvání výzvy k dispozici administrátorka programu, která pomůže s přípravou projektu a v případě potřeby poradí se všemi potřebnými formalitami i náležitostmi. Ty jsou nicméně v porovnání se standardními granty Nadace OKD značně zjednodušené a uživatelsky nastavené tak, že je zvládne administrovat i ten, kdo nemá s běžným grantovým systémem žádné zkušenosti.

Martin Olša
ředitel Nadace OKD