Workoutové hřiště v Orlové otevřeno! Také díky podpoře Nadace OKD

22.5.2015

Ostrava (22.5.2015) - V deštivém a chladném počasí, přesto s velikým nadšením, otevírali nadšenci workoutové hřiště v Orlové postavené speciálně pro tento druh sportu i díky grantu z Nadace OKD.

Orlová se snaží neustále nabízet lidem žijícím ve městě nové možnosti pro využití volného času. V minulosti bylo vybudováno několik hřišť pro předškolní a školní děti, v loňském roce pro seniory.

Projekt Workout - náš styl, který aktuálně vyvrcholil otevřením hřiště pro tento druh sportu, je zaměřen na rozvíjení volnočasových aktivit mezi mladými lidmi. Jeho hlavním cílem je nabídnout mládeži podmínky pro sportovní aktivity, které je zaujmou, navzájem se něco přiučí a naučí je nejen si zacvičit, ale poznat nové lidi se stejnými zájmy a dělat tak něco pro své tělo. Sport pomáhá držet mládež dále od negativních vlivů, kterých jakékoliv větší město nabízí nespočet. Projekt byl realizován za účasti budoucích uživatelů hřiště, kteří byli v průběhu aktivně zapojeni do všech jeho fází tak, aby výsledky byly v souladu s jejich požadavky. Nadace OKD podpořila v roce 2014 obdobný projekt v Karviné.

„Workout získává mezi mladými lidmi stále větší popularitu. Jsme rádi, že jsme poté, kdy se podařilo podobný projekt realizovat v Karviné, mohli přispět také k tomu, aby odpovídající zázemí získali mladí lidé v Orlové. Jejich aktivita v průběhu budování hřiště ukazuje, že o něj mají skutečně zájem. Přeji si, aby sloužilo svému účelu co nejlépe – tedy aby bylo stále obsazené těmi, kdo na něm zlepšují svou fyzickou kondici,“ říká ředitelka Nadace OKD Jana Mudrová.

Kluci a holky z týmu Workout Karviná tak získali další zázemí, kde mohou inspirovat své vrstevníky ke sportu, pohybu a zdravému životnímu stylu.

Karolína Drozdová
Zástupkyně ředitelky