Nadace OKD

Zřizovatel, dárci a partneři

logo_okd_2008_on.gifNejvýznamnější dárce nadace, společnost OKD, a.s., je největším a jediným producentem černého uhlí v České republice. Působí v jižní části Hornoslezské uhelné pánve – v karvinském revíru, kde provozuje tři černouhelné hlubinné závody.

Společnost OKD, a.s. jako největší zaměstnavatel v Moravskoslezském kraji cítí zodpovědnost především za rozvoj regionu a zlepšování životních podmínek jeho obyvatel. Podporuje kulturní události, sportovní aktivity místních klubů a investuje do kulturních památek. Sponzoringem a dárcovstvím také pomáhá mladým lidem nebo handicapovaným dětem. Stranou nestojí ani investice do industriálních památek nebo podíl na rekultivaci krajiny postižené důlní činností.

Vytvoření Nadace OKD, je logickým krokem v dlouhodobé politice firmy finančně podporovat rozvoj Moravskoslezského regionu a zlepšování života v něm.

V roce 2008 se společnost stala největším dárcem mezi soukromými firmami v České republice. Za dobu působení přijala Nadace OKD od společnosti OKD, a.s. dary ve výši téměř 370 milionů korun. Společnost OKD, a.s. se může pyšnit druhým místem v soutěži Top Filantrop 2010. V roce 2009 navíc v této soutěži získala vedle druhého místa i zvláštní cenu v kategorii Skokan roku.

ZŘIZOVATEL

DÁRCI

Ceska_sporitelna.jpg                    1175.jpg

PARTNEŘI

V jednotě je síla. Nadace OKD proto spolupracuje při podpoře neziskového sektoru s dalšími organizacemi. Děkujeme tímto všem partnerům za podporu!

partneri_logo_partnerstvi_on_2.gif cyberfox.gif