Rozvodem to nekončí

15.7.2021

Centrum pro rodinu Sluníčko, z.ú. je poradna pro rodiny s dětmi, která poskytuje podporu a pomoc rodinám tak, aby došlo ke stabilizaci rodiny a vzájemných vztahů jak mezi rodiči a dítětem, tak mezi samotnými rodiči procházejícími náročnou životní situací, mezi které patří právě i rozvod. Rozvodem to nekončí je projekt podpořený v rámci programu Pro region a zaměřuje se zejména na děti, pro které je těžké zpracovat danou situaci.

Celkem šestapadesát rodin z Karviné a okolí procházející rozvodem či rozchodem mohlo po celý rok využívat tohoto bezplatného poradenství, které je zaměřeno zejména na mediaci, asistovaný kontakt/předávání, rodinnou terapii, terapii dítěte a také supervizní hodinu s klinickým psychologem. Veškeré tyto aktivity mají pomoci stabilizovat rodinu po rozvodu. Rodiče si vyjasní důvody rozvodu, seznámí se s právy a povinnostmi vůči druhému rodiči, nastaví si pravidla péče o děti, které získají hlavně emoční podporu a zejména se podpoří vztahy mezi členy rodiny.