Podporujeme rehabilitační pobyty hendikepovaných osob

25.7.2022

Pobočný spolek SPMP ČR z Karviné uspořádal pro své klienty týden plný zábavy a rehabilitace. Spolek podporujeme již řadu let a to v obou nadačních programech. Velice nás těší, že hendikepovaným klientům tento pobyt velmi prospívá. Zaměřuje se na posílení imunity, učí klienty samostatnosti a přispívá k celkové kondici mysli a těla.

První den klienti navštívili papírny v Losinách, kde se dozvěděli hodně zajímavostí o výrobě ručního papíru. Následovalo koupání v termálních lázních. Netají se tím, že unavení, ale plní zážitků dorazili na hotel. Další zajímavostí byla návštěva rozhledny Zlatý Chlum a Muzea veteránů. V Adrenalinovém městečku „Ranč orel“ byla možnost se projet na koni a taky si vyzkoušet lézt na zkušební horolezeckou stěnu. Pěknou procházku si účastníci užili v Priessnitzových lázních v Jeseníku a v Lázních - Lipová. Během celého týdne mohli navštěvovat bazén a vířivku v blízkosti ubytování. Návštěva Jeskyně na Pomezí se všem líbila a výklad je velmi zaujal. Poslední ze zajímavostí byla návštěva Rejvízu a naučné stezky na Mechovém jezeře.

Program tohoto týdne byl bohatý a všichni si jej pěkně užili.

"Děkujeme Nadaci OKD za podporu Rehabilitačního pobytu, který se velmi vydařil a splnil naše očekávání", Jiřina Roubalová, předsedkyně pobočného spolku.