Na kontě Nadace OKD je pro postižené rodiny horníků už 1,7 milionu korun

8.1.2019

KARVINÁ (8. ledna 2019) – Aktuální výtěžek veřejné sbírky, kterou Nadace OKD zřídila na základě četných dotazů a spontánních reakcí veřejnosti za účelem humanitární pomoci rodinám obětí důlního neštěstí na Dole ČSM Sever z 20. prosince 2018 činí k dnešnímu dni 1,7 milionu korun.

„Lidé a firmy mohou finanční dary zasílat až do konce ledna 2019 na bankovní účet číslo 342 342 342/0800, který byl pro tento účel zřízen. Všem, kterým není osud rodin horníků lhostejný, touto cestou za Nadaci OKD děkuji,“ uvedla v reakci její ředitelka Karolína Preisingerová

Současně dodala, že dárcům, kteří rodinám důlního neštěstí přispívají finančními částkami prostřednictvím veřejné sbírky, je Nadace OKD připravena vystavit i potvrzení o poskytnutém daru. Stačí zaslat jméno, příjmení, adresu trvalého bydliště a číslo bankovního účtu (ze kterého byl dar poskytnut) na e mail preisingerova@nadaceokd.cz.