Finále golfové Dětské akademie Nadace OKD je za dveřmi

4.9.2014

Ostrava (4. září 2014) – Golf Resort Lipiny v Karviné přivítá v sobotu 6. září 36 malých talentovaných golfistů, kteří se kvalifikovali do finálového kola Dětské akademie Nadace OKD 2014. Někteří měli díky projektu možnost si vůbec poprvé zahrát na opravdovém golfovém hřišti. Třetího ročníku akademie se zúčastnilo přes 140 dětí především z Karvinska.

Společný projekt Golf Clubu Lipiny a Nadace OKD si během své existence získal mezi dětmi ze základních škol na Karvinsku popularitu. Postupně se tak rozrostl nejen z hlediska počtu přihlášených dětí, ale také geograficky, kdy se kromě karvinských základních škol mohly zapojit organizace z dalších hornických obcí (Orlová, Dětmarovice, Stonava nebo Doubrava).

V průběhu akademie se dětem ve čtyřech lekcích zdarma věnovalo pět trenérů, kteří je seznámili se základy golfu. A nešlo jen o techniku hry, ale také etiketu a pravidla chování při tomto sportu. Ve finálovém kole budou děti soutěžit ve třech věkových kategoriích, začíná se v 10 hodin tréninkem na cvičných plochách a od 13 bude probíhat na Veřejném hřišti turnaj.

„Chceme ukázat, že golf skutečně není sport pro elitu a horních deset tisíc, jak bývá často prezentován. Naopak i díky cenovým podmínkám v karvinském Golf Resortu Lipiny si ho může zkusit zahrát prakticky každý. A my jsme rádi, že jsme mohli přispět k tomu, že si více než 140 dětí z Karvinska mohlo tento sport často poprvé v životě vyzkoušet. Třeba z nich nevyrostou golfoví profesionálové, ale kromě techniky golfu se také naučí základní pravidla etikety a chování při tomto sportu. A to se jim může hodit v různých oblastech života v budoucnosti,“ říká ředitel Nadace OKD Martin Olša. Golfový areál vybudovaný na rekultivovaném území po těžbě černého uhlí s výhledem na stále činné doly OKD sází od svého počátku na vstřícnou politiku vůči veřejnosti. Například cvičné plochy může kdokoliv využít zdarma. Areál se stal dvakrát po sobě vítězem soutěže Golfový areál roku. V roce 2012 ho nejlépe hodnotili golfisté s platným hendikepem, v roce 2013 široká veřejnost. Více informací o resortu najdete na www.golflipiny.cz

Martin Olša

ředitel Nadace OKD