Aktivní prázdniny s Dragon Clubem

15.8.2022

Dragon Club Karviná, z.s. podporuje nadace již řadu let jak v programu Pro region, tak v minigrantu Srdcovka. Trenéři se soustřeďují zejména na trénování bojového umění kung-fu mládeže a dospělých, pořádají různé semináře, workshopy a lekce jógy pro veřejnost. V letošním roce rozšířili svou nabídku o uspořádání příměstského tábora pro děti a mládež. Tyto příměstské tábory rodičům zajistí hlídání dětí v letních měsících, ale všem instruktorům, trenérům a pedagogům jde zejména o to, aby tyto prázdninové dny strávily děti efektivně, naučily se něco nového, získaly kamarády a třeba v sobě našly zalíbení v dané aktivitě, kterou budou chtít dále rozvíjet tím, že začnou klub navštěvovat.

Dragon camp, jak jej nazývají, se uskutečnil ve dvou turnusech a zúčastnilo se jej celkem 22 dětí. Děti si rozšířily obzory o základní gymnastické prvky, základy posilování s vlastním tělem, základy bojového umění a jógy, nechyběly ani tradiční týmové hry nebo kreativní zábava. Ohlasy na první Dragon Camp byly pozitivní a už nyní se ladí plány na další rok. My jsme rádi, že děti z Karviné mají na výběr z mnoha kvalitních táborů, na kterých tráví prázdniny smlysluplně.