Aktivit v Nadačním městečku bude i letos spoustu

28.8.2023

Představujeme vám plány pro Hornické slavnosti 2023, jejíž zábavná a kulturní část pro širokou veřejnost se uskuteční v sobotu 2. září v Parku Boženy Němcové v Karviné-Fryštátě. Nadační městečko zde zahájí svůj program ve 13 hodin, jeho ukončení bude v 18 hodin.

„Vstup pro návštěvníky je tradičně bezplatný. Městečko se letos opět představí se dvěmi zónami zaměřenými na kreativní a sportovní aktivity, které zajistí neziskové organizace z našeho regionu“ informovala Monika Němcová, ředitelka Nadace OKD.

Návštěvníci se mohou těšit na následující aktivity:

Kreativní zóna

ADAM - Autistické děti a MY – výroba náramků z korálků, malování fixy na přírodniny • Dobrovolnické centrum ADRA Havířov – výroba brože • Regionální knihovna Karviná – záložky do knih • Naše Montessa – práce s enkauistickou žehličkou • Sdružení pěstounů Elia – korálková zvířátka • Kroužek krojovaných horníků Gabriela – omalovánky a křížovky s hornickou tématikou, skok přes kůži • Velká náruč - výroba z papíru a jiných materiálů

Sportovní zóna

Tělocvičná jednota Sokol Karviná – práce s míčem • Horolezecký oddíl Beskyd Karviná – lezecká stěna a boulder • Podané ruce – překážková dráha • SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Karviná - Hranice - prezentace hasičského sportu (překážková dráha, práce s hadicí) • Městský fotbalový klub Karviná - dovednosti s míčem, prodej merche • Family for kids - překážková dráha, pohybové aktivity •  1.FBC Karviná - hřiště pro vyzkoušení florbalu •  Dragon Club Karviná - prezentace klubu, jógy, různé nástroje a balanční pomůcky

Doplňkové aktivity

Středisko volného času Juventus – malování na obličej a airbrush tetování • Nafukovací atrakce • Poníci • Fotokoutek

Společnost OKD, a.s. připravila pro návštěvníky bohatý kulturní program, na který se můžete podívat ZDE

Nadační městečko probíhá za podpory OKD, a.s. a PRISKO a.s., za což jim patří velké díky.