ROCKTHERAPY 2015 - hudba na pomoc zrakově postiženým

29.6.2015

To byl nářez!
Tak sobotní rockový charitativní festival na podporu zrakově postiženým se vydařil!

Přes proměnlivé počasí a občasný deštík se v Letním kině v Orlové – Lutyni sešla hromada příznivců rockové muziky a ti si nejen poslechli parádní muziku, ale svými dobrovolným příspěvkem dali dohromady téměř 74 000 korun! Z této částky se radovaly Anna Kožinová, Elena Klieštiková a Dagmar Molnárová, které byly tvářemi letošního festivalu. Celý festival se mohl konat i díky příspěvku naší Nadace OKD.

Poprvé tu letos zahrál zahraniční interpret Blaze Bayley ( ex Iron Maiden), spolu s ním se představily kapely Animal Rock, Abi Gail, Krleš, Dymytry, BU-FU, Seven, Hasteria, AHARD. V rámci slavnostního zahájení festivalu vystoupil nevidomý zpěvák a multiinstrumentalista Marek Cabák z Havířova.

Během festivalu byl k dispozici "Stan potmě", kde si návštěvníci festivalu vyzkoušeli nalít si minerálku nebo zahrát si Člověče, nezlob se! se škraboškou na očích v zatemněném stanu a přesvědčit se tak na vlastní kůži, jak obtížný je život s podobným hendikepem.