Rampa usnadní vozíčkářům cestu do ostravské školy

6.10.2010

OSTRAVA (6. října 2010) – Nová rampa pro vozíčkáře zpříjemní život hendikepovaným žákům Základní školy speciální Diakonie ČCE Ostrava. A především jejich rodičům i učitelům, kteří museli děti do školy vynášet po schodech v náručí. Občanské sdružení fungující při základní škole totiž vybudovalo za 313 tisíc korun zcela novou rampu, která všem usnadní cestu dovnitř i ven. Více než dvě třetiny financí škola získala z grantu Nadace OKD.

„Staráme se o vzdělávání dětí s kombinovanými vadami, od mentálního postižení přes různé formy dětské obrny až po smyslové vady a autismus. Statečně jsme přemísťování dětí po schodech zvládali, potřeba plošiny však byla velmi naléhavá. Obrátili jsme se proto na Nadaci OKD, která patří k tomuto kraji stejně jako naše škola. Chtěli jsme, aby nám pomohl někdo z regionu, kdo to tady zná, a kdo se orientuje v této problematice,“ řekla ředitelka školy Irena Savková.

Na financování rampy se podílela také Nadace Charty 77 – Konto Bariéry a přátelé školy, kteří přispěli prostřednictvím internetové aukce.

Více informací o škole na www.specialniskola.eu.

Vladislav Sobol

mluvčí Nadace OKD