Polévka je grunt

7.6.2018

Ve čtvrtek 14. 6. 2018 budeme na akci Polévka je grunt, kterou pořádá Armáda spásy Havířov. První ročník této akce pro širokou veřejnost proběhne v zahradě ředitelství Armády spásy v Havířově na ulici Dvořákova 21 od 13:00 hodin.

Cílem celého odpoledne je společně strávit pohodový čas, uvařit polévku a pohostit kolemjdoucí. Připraven bude i bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, dočkáte se i specialit na grilu a velkého množství polévek.

K poslechu i tanci bude hrát kapela FoPa a můžete se určitě těšit i na vystoupení Dominika & Lucie.

V kavárně bude možnost si poslechnout povídání pana Karla Bajtka, který je vysloužilím horníkem a dodnes plní pilně funkci čestného předsedy koordinačního výboru důchodců, který se snaží pomáhat všem hornickým důchodcům.

Nadační tým si pro tento den připravil také svou Polévku z červené čočky aneb něco zdravého pro hornická i jiná břicha.

A proč budeme vařit zrovna polévku? Smyslem života Williama Bootha, který je zakladatel Armády spásy, bylo pomoci těm nejubožejším lidem, kteří žili na ulici, utápěli se ve špíně, alkoholu a beznaději. Těmto lidem nabízel střechu nad hlavou (tzv. útulky), jídlo, hygienu, a také duchovní rozměr života. Věděl, že nemůže „nabídnout jen čistou košili“, ale že pomoc musí být komplexní. Z toho vznikl dodnes platný slogan Armády spásy platný po celém světě: Soup, Soap, Salvation. Polévka, mýdlo a spasení.

Více informací naleznete na facebooku

Těšíme se na vás a doufáme, že se na akci uvidíme, budeme si moci popovídat, ochutnat polevky dalších organizací a hlavně že si společně užijeme příjemné odpoledne.

Tým Nadace OKD