Nadace OKD přispěje na odstraňování povodňových škod

18.5.2010

Ostrava (18. května 2010) – Nadace OKD vyčlení až půl milionu korun na pomoc oblastem postiženým povodněmi, které v posledních dnech zasáhly především sever Moravy. Prvních padesát tisíc správní rada schválila pro dobrovolníky z Českého červeného kříže, kteří již od pondělka pomáhají přímo v terénu, o rozdělení dalších peněz rozhodne nadace později.

„Právě lidé z ostravského Oblastního spolku Českého červeného kříže nás o rozsahu povodní informovali ještě dříve, než dorazily zprávy z médií. Dobrovolní záchranáři pomáhají lidem v nejpostiženějších oblastech na Karvinsku a Bohumínsku. Díky naší podpoře mohou nakoupit nejpotřebnější věci, například obvazy, dezinfekční prostředky nebo pohonné hmoty,“ upřesnila ředitelka Nadace OKD Blanka Týřová.

Pracovníci nadace budou vývoj povodňové situace sledovat a o použití dalších financí rozhodnou podle aktuální situace. „Uvidíme, kde bude naše pomoc nejvíce potřebná,“ dodala předsedkyně správní rady Nadace OKD Petra Mašínová.

Vladislav Sobol

mluvčí Nadace OKD