Běžecká sobota s Hornickou desítkou

2.11.2016

5. 11. 2016 v 10:30 hodin odstartuje již 31. ročník Hornické desítky, což jsou závody v běhu. Jako vždy se o perfektní zahájení postarají děti, které poběží závody dle věku v délce do 1 kilometru. V loňském roce se jich na start přišlo postavit 983, letos je již přihlášených 785 dětí a organizátoři čekají další přihlášené přímo v den závodu stejně, jako tomu bylo v loni!

Odpoledne se můžete těšit na hlavní závod mužů a žen v běhu na 10 kilometrů. Letošní ročník přichází s jednou novinkou v závodech dětí. Každoročně se zvyšuje zájem mládeže startovat v závodech na 10 kilometrů a v mílařích. Tyto tratě ovšem chtějí organizátoři prioritně ponechat dospělým. Připravili závod na 10 km pro mládež, ovšem jako štafetu 3x 3333 m. Týmy mohou být smíšené, ale musí vždy obsahovat tři běžce narozené v letech 1997- 2005.

Pro všechny přihlášené je připraveno občerstvení, funkční triko s emblémem závodu, pitný režim a teplý guláš. Jsme hrdí, že podporujeme tradici, jako jsou tyto běžecké závody, které se těší stále větší oblibě nejen běžců, ale i fandů. Budeme držet palce všem a hlavně naší kolegyni Laďce, která je jednou ze závodnic.

Více informací naleznete zde